dav

Fra Ivan Matić: Obitelj – izvor radosti i života

- Svibanj 17 | - Objave | objavio | sa No Comments

U organizaciji Udruge nadbiskup Josip Juraj Posilović dana 14. svibnja 2018. održano je predavanje na temu: Obitelj – izvor radosti i života. Predavanje se kao drugi dio događanja održalo u kino – dvorani Pučkog otvorenog učilišta, a nakon sv. Mise u crkvi sv. Petra Apostola u Ivanić – Gradu, koju je zajedno s naši župnikom vlč. Brankom Koretićem predvodio fra Ivan Matić.

Na samom početku sve nazočne je pozdravila predsjednica Udruge, Josipa Hlevnjak, prof.

Predavač fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor u Samoboru, svojim izlaganjem naglasio je vrijednost i sliku obitelji danas, poteškoće s kojima se obitelj susreće te sve prisutne uputio na promišljanje o vrijednosti obitelji kao izvoru života i radosti u današnjem društvu i svijetu. Predavanje je započelo i završilo prigodnim pjesmama koje je odsvirao i odpjevao sam fra Ivan, a u pjevanju su mu se pridružili i svi nazočni.

Kao redovno događanje rada Udruge, predavanje je održano u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji i kao priprema za Treći nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji u Solinu i Splitu koji će se održati ove godine u mjesecu rujnu.

Predavanju je nazočio veliki broj zainteresiranih građana i vjernika Ivanić-Grada i okolice, čime je samo potvrđena aktualnost navedene teme.

povezane objave

Odgovori

« »