27072257_1728925557168809_6828580653091916217_n

Kazališna predstava OtpisaNE

- Veljača 5 | - kazalište, Objave | objavio | sa No Comments

Kazališna predstava ‘OtpisaNE’ odigrana je u srijedu 31.01.2018. u 19 sati u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad. Predstava je nastala u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Scene Gorica a inspirirana je valom bliskoistočnih migracija. Cilj joj je skrenuti pozornost na migrantsku problematiku i potaknuti gledatelje na razmišljanje – kako bi se postavili i reagirali u situaciji kada bi se na njihovim vratima pojavio sirijski emigrant.

 

Radnja predstave se vrti oko mladog sirijskog emigranta Hassana /Slavko Sobin/ čija je jedina briga pronaći majku i sestre te s njima otići živjeti u Njemačku. Na svom putu „zapinje“ u Hrvatskoj. Tu mu pomažu mlada aktivistica Hrvojka /Erna Rudnički/ koja ga dovodi kući kako bi imao smještaj dok mu ona ne uspije organizirati ilegalni prijelaz granice, njena samohrana majka Snježana /Ksenija Marinković/ te susjeda Milka / Ecija Ojdanić /.

 

Glumačka ekipa je izazivala salve smijeha vodeći gledatelje kroz komične situacije, s pregršt crnog humora, kojim se ismijavaju naše predrasude prema drugome/drukčijem, malograđanština, zatvorenost, ksenofobija, nacionalizam te se stavljaju pod povećalo i aktivističko djelovanje, prijateljstva, odnosi  majke i kćeri, dobrosusjedski odnosi i potreba za intimnošću.

Foto: Zdenko Vanjek

povezane objave

Odgovori

« »