14494807_1231460690248634_1367291044895572748_n

Kerekesh teatar u Ivaniću – “Očeš nečeš, doktor”

- Listopad 4 | - kazalište, Objave | objavio | sa No Comments

Ljubitelji pučkog kazališta došli su na svoje u četvrtak 29. rujna 2016. u Domu kulture Ivanić-Grad kada su na scenu istrčali: Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Ana Begić, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Adam Končić, Mirela Videk, Zoran Pribičević u Kerekešovoj najnovijoj komediji „OČEŠ NEČEŠ, DOKTOR“ kajkaviziranom prijevodu adaptacije Molierovog “Le medecin malgre lui” iliti o svakodnevici malog čovjeka kada se progovara kroz svojevrstan spoj zagorsko-montypitonovskog pretjeranog humora i groteske.

 

I baš kao što piše u propagandnom letku, očekivane nagrade ove vrckave kazališne igre su smijeh i veselje kojom su bili nagrađeni svi sudionici dugim i srdačnim aplauzom tristotinjak gledatelja u Ivanić-Grad. To je, ujedno, i glasna čestitka 35-oj obljetnici rada Ljubomira Kerekeša, neumornog kazališnog barda naših kazališnih scena smijeha pa ma gdje gostovao.

 

„Drago mi je da je publika prihvatila i ovu predstavu, sudeći po reakcijama i pljesku. Ima još uvijek kajkavskih Indijanaca jer sve je povezano, sve se odnosi na ljubav ili trenutnu mržnju. To je sve ljudsko i nešto što mali čovjek svaki dan proživljava samo se manifestira na drukčiji način“, rekao je nakon premijere doktor iz predstave Jan Kerkeš.

Jadranko Bitenc

 

povezane objave

Odgovori

« »