23622497_1654881774573188_5517474258024975490_n

Koncert Ansambla za ranu glazbu „OTIUM“

- Studeni 20 | - Objave | objavio | sa No Comments

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad, u župnoj crkvi Sv. Petra Apostola u petak, 17. studenog 2017. u 18,30 h održan je  koncert Ansambla za ranu glazbu „OTIUM“ pod nazivom Concentus Salutationis.

Ansambl sastavljen od četiri glasa: Ivana Bičanić (sopran), Helena Galovac (alt), Igor Peteh (tenor) i Robert Šantek (bas) oduševio je posjetitelje koncerta izvođenjem klasične glazbe koju rijetko  imamo priliku čuti uživo. Članovi Ansambla nastupili su u replikama autentičnih kostima usklađenih s glazbom koju ansambl interpretira. Stihove je čitala Sonja Nikolić.

Ovim koncertom, kroz stihove i pjesmu odana je počast našim viteškim hrvatskim braniteljima i hrvatskom gradu heroju – Vukovaru.

Naziv koncerta Concentus Salutationis u doslovnom  prijevodu sa latinskog znači Koncert dobrodošlice stoga su ovim koncertom Ansambl i svi organizatori zaželjeli dobrodošlicu te uspješan pastoralni rad  našem novom župniku vlč. Branku Koretiću.

Ansambl za ranu  glazbu “Otium” osnovao je glazbenik Igor Peteh, koji je ujedno i umjetnički voditelj ansambla, u veljači 1997. godine u Zagrebu. Sastav njeguje klasičnu vokalnu polifoniju iz razdoblja renesanse i ranog baroka. Nastupaju diljem Hrvatske (Zagreb, Dubrovnik, Rab, Punat-Košljun, Vinkovci, Županja, Daruvar, Kutina, Križevci, i dr.).

Hvala župniku vlč. Branku Koretiću i Ansamblu za ranu glazbu OTIUM na suradnji i pomoći u organizaciji koncerta te Zagrebačkoj županiji na pokroviteljstvu.

Hvala i našem fotografu i vjernom pratitelju naših događanja Zdenku Vanjeku.

Foto: Zdenko Vanjek

 

povezane objave

Odgovori

« »