IMG_5963

KONCERT – gitarski duo COULE

- Studeni 20 | - koncerti, Najave | objavio | sa No Comments

Pozivamo Vas na koncert gitarskog dua Coule 
u ponedjeljak, 27.11.2017. u 19 sati. 
Mala dvorana Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad

Program:

J.S.Bach :               Engleska suita br.3

(1685-1750)               Prelude

                                   Allemande

                                   Courante

                                   Sarabande

                                   Gavotte I-II

                                   Gigue

F.Sor :                    Fantasie pour deux guitares, op.54  (1778-1839)

  1. Bellinati: Jongo (1950.-)

Anđelko Klobučar:     Preludij, arioso i rondo (1931)

  1. Granados: Valses Poéticos

(1867-1916)                Introducción – Vivace molto – Melódico

                                   Temo di Valse noble

                                   Tempo di Valse lento

                                   Allegro humoristico

                                   Allegretto elegante

                                   Quasi ad libitum – sentimental

                                   Vivo

                                   Epilog – Presto – Melódico

O izvođačima:

Morana Pešutić počela je učiti gitaru s osam godina u klasi profesorice Vesne Faullend Heferer u Samoboru, a obrazovanje nastavlja  u klasi profesorice Ivane Trogrlić. Diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka, nakon čega upisuje poslijediplomski studij na Kraljevskom konzervatoriju u Haagu u klasi profesora Zorana Dukića. Magistrirala je 2009. godine, a tijekom svog školovanja usavršavala se i na brojnim seminarima koje su vodili istaknuti gitaristički pedagozi iz Hrvatske i inozemstva (P. Steidl, A. Desiderio, C. Marchione, L. Young, M. Tamayo, M. Dylla, W.Kanengiser, M. Socias,  L.Brouwer, I. Römer, G. Krivokapić, A. Vidović,…).

Morana je nastupala diljem Europe, a velik dio njenog koncertnog života čini i komorno muziciranje. Bila je članica nekoliko komornih sastava  među kojima su za izdvojiti The Hague Guitar Quartet i Amicorde Guitar Trio, a od 2014. godine koncertira kao član gitarskog dua Coulé. Redovito surađuje i s flautisticom Antonijom Jurin te klarinetisticom Anom Horvat.

Trenutno radi kao profesorica gitare u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu, a njezini učenici postižu zamjetne rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Također je i članica žirija na natjecanjima klasične gitare, te drži seminare i majstorske tečajeve.

Osim koncertne i pedagoške djelatnosti Morana se bavi i promicanjem kulture klasične gitare te je, između ostalog, bila idejni  začetnik i suosnivač Zagreb Guitar Festivala kao i umjetnička ravnateljica Festivala u njegova prva dva izdanja.  2013. godine bila je u organizacijskom odboru međunarodnog „Youngmasters“ festivala u Samoboru, a od 2017. godine njegova je umjetnička ravnateljica.

 

Tomislav Vasilj svoju glazbenu naobrazbu započinje u G.Š Ivana Zajca u klasi prof. Josipa Burjana. Srednju glazbenu školu pohađa u klasi prof. Alemke Orlić u G.Š. B.Berse odakle nakon završenog trećeg razreda  upisuje studij gitare  na Hochschulle für Musik und  darstellende Kunst u Grazu (Austrija).  1998. godine magistrira na istoj ustanovi  u klasi   prof. Martina Myslivečeka. Usavršavao se na brojnim seminarima istaknutih gitarističkih pedagoga ( A.Pierri, A.Carlevaro, T.Offermann, P.Steidel…)

Od 1999. radi kao profesor gitare na G.Š.Blagoja Berse u Zagrebu.

Član je  ocjenjivačkog suda na natjecanjima učenika i studenata glazbe i plesa. Redovito  održava  seminare  za učenike osnovnih i srednjih škola.

Od  2003. član je Zagrebačkog gitarističkog kvarteta s kojim je nastupio u preko  20 zemalja Europe, Sjeverne Amerike ,Afrike i Azije.

Nastupa i samostalno kao i u raznim drugim sastavima.

 

Gitarski duo -plakat

povezane objave

Odgovori

« »