preuzmi

SJEĆANJE VODE – kazališna predstava Ludens Teatra u Ivaniću

- Veljača 28 | - kazalište, Najave, Objave | objavio | sa No Comments

22. ožujka 2018. (četvrtak) u 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad

moći čete uživati u kazališnoj predstavi Ludens teatra

SJEĆANJE VODE

Predstavu je režirala Franka Perković.

Radi se o tekstu Shelagh Stephenson, u hrvatskom prijevodu Lare Hölbling Matković, a nagrađen je prestižnom nagradom Olivier za najbolju komediju.

U predstavi igraju: Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Krizmanić, Iskra Jirsak, Goran Grgić, Ivan Grčić.

Ulaznice u prodaji po cijeni od 35, 40 i 50 kn  (35 kn za grupe veće od 10, umirovljenike, studente i učenike) možete ih rezervirati i kupiti u:

POU Ivanić-Grad, Moslavačka 11 ili na broj telefona 01/2881 689 i 099 224 27 03

O predstavi:

Od svoje praizvedbe 1996. godine izvodi se na brojnim svjetskim pozornicama, uz veliko odobravanje kazališne publike i kritike.

Predstava govori o tri sestre koje se susreću uoči majčinog sprovoda u kući svoga djetinjstva. Mary, liječnica, pokušava razriješiti davno potisnutu traumu; Theresa, vlasnica trgovine zdravom hranom i homeopatskim pripravcima, ljuta je jer je sama brinula o bolesnoj majci; Cathrine, najmlađa, neutaživo je željna pažnje i opsjednuta muškarcima. Njihovi se muški partneri teško snalaze u tom paklenom trokutu i upravo su situacije konflikata između snažnih sestara i pomalo zatečenih muškaraca mjesta najbritkijeg britanskog humora kojim je ovaj komad izuzetno vješto protkan. Njihova su sjećanja varljiva, ponekad razorno bolna, ponekad razorno smiješna, no i suze i smijeh ostvaruju svoju katarzičnu funkciju i pomažu trima ženama da ponovo uspostave zagubljenu bliskost.

POU SJECANJE VODE

 

 

 

 

 

povezane objave

Odgovori

« »