spettacolo 1

UZBUDLJIVA KAZALIŠNA I KONCERTNA JESEN

- Srpanj 31 | - kazalište, koncerti, Najave | objavio | sa No Comments

POU Ivanić-Grad za jesen 2019. pripremio je niz izvrsnih kazališnih predstava za odrasle i djecu te veliki koncert Folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić.

RUJAN

utorak, 24. rujna 2019.

Komedija „Ljubav na prvi pogled“

Organizator: Kazališna grupa Lectirum

U izvedbi Matije Prskalo i Zijada Gračića

Autor: Fadil Hadžić

Redatelj: Zoran Mužić

Predstava je nagrađena prvom nagradom Zlatni zub na Festivalu smijeha u Poreču 2015. godine.

Priča je to o gospođi koja preko novinskog oglasa traži muža. Na oglas se javlja gospodin Bandula… U nizu zanimljivih obrata, ova se komedija od ekspozicije do raspleta gleda u jednom dahu, a sjajni glumci i duhovit tekst garantiraju pravi kazališni doživljaj.

 

LISTOPAD

Kazališne predstave za djecu

– u vrijeme održavanja BUČIJADE

subota, 5. listopada 2019. – dječja predstava „Snjeguljica“

(inspirirano pričom braće Grimm). Dramsko-lutkarska predstava

Organizator: Dramski studio „Dada“ – Pinklec iz Čakovca

Redatelj: Davor Dokleja

Glazba: Igor Baksa

Likovno oblikovanje: Jelena Dokleja

Oblikovanje svjetla: Mario Zelenbaba

Grafičko oblikovanje: Ena Jagec

Igraju: Asja Vidović, Ena Jagec, Nina Bočkaj, Katarina Pintarić, Neven Matoša, Aleksandar Filo, Vita Mikulić, Lana Pristav, David Grabant, Matej Žerjav, Dora Kliček

Poznata priča o „Snjeguljici i 7 patuljaka“ bit će ispričana na potpuno novi i svježi način.

Trajanje: 30 min.

Dob: 4+ (predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole)

 

nedjelja, 6. listopada 2019. – dječja predstava „ Kako je Ješko pobijedio prehladu“

Organizator: Dramski studio „Dada“ – Pinklec iz Čakovca

Redatelj: Davor Dokleja

Autor teksta: Marta Viduka i Sven Pal

Dramatizacija: Davor Dokleja

Glazba: Davor Dokleja

Kostimi: Migross i studenti MedRi

Scenografija: Davor Dokleja

Oblikovanje rasvjete: Neven Taradi, Mario Zelebaba

Igraju: Joško Ježić- Eneja Zadravec, Ena Jagec

Boško, Ješkov brat- Neven Matoša

Mama Ježić- Antonija Mrla, Hana Marciuš

Tata Ježić – Vilim Haček, Karlo Žganec

Žarko, Ješkov prijatelj – Davor Dokleja

U sklopu projekta „Prehlada ili gripa Reci NE antibioticima“ kojeg vodi studentska udruga Fakultetski odbor svih studenata Medicinskog fakulteta u Rijeci, napravljena je edukacijska predstava za predškolce. Predstava je rađena prema slikovnici „Kako je Ješko pobijedio prehladu“ koju je osmislio, uredio i tekst pripremio Sven Pal, a govori o Ješku Ježiću koji uz pomoć obitelji i prijatelja pobijedi prehladu, liječeći se samo toplim čajem, limunom i medom pritom ne koristeći nikakve lijekove. Kroz priču o hrabrom Ješku Ježiću glumci će vas voditi pjesmom (pjevaju i sviraju uživo), plesom i zdravim humorom.

Trajanje: 30 min.

Dob: 3+ (predškolski uzrast i niži razredi osnovne škole)

 

ponedjeljak, 21. listopada 2019.

Komedija „Pod hitno na Hitnu“

Tekst i režija: Ljubomir Kerekeš

Igraju: Jan Kerekeš (punker Zlatko), Goran Koši (Jurica Mišić), Darko Janeš (Darko Pampur), Draško Zidar (Pero Gušter), Ljubomir Kerekeš (penzioner)

Riječ je o komediji Kerekesh teatra koja dokazuje da u našoj Hitnoj prevladavaju manje hitni slučajevi. Više se radi o bukvalnim slučajevima hitnosti, baziranih na vlastitom mišljenju tumačenja bolesti. Iznenadni napadaj bolesti kao i nedefinirana stanja organizma, zajedno s nepoželjnim nuspojavama klijentele, razlogom su odigravanja ovog više milog nego nemilog događaja. S medicinskog aspekta, korisnici koji se zatiču u prostoji hitne medicinske skrbi, ne raspolažu poviješću bolesti, već raspolažu vlastitom dijagnozom, samo-uvjerenjem i dozom razočaranja u zdravstveni sustav. Ukratko, ludo komična i zanimljiva radnja predstave.

 

STUDENI

četvrtak, 28. studenog 2019.

Komedija „Metoda za brak“

Organizator: Hit teatar

Producentica: Matea Elezović

Redateljica: Iva Srnec

Dramaturginja: Nina Horvat

Igraju: Matea Elezović (gospođa Mikić), Zlatan Zuhrić Zuhra (gospodin Mikić), Petra Težak (bračna savjetnica)

„Bez žene nema ni sreće ni nesreće“- (narodna poslovica)

Što žene misle, što muškarci žele, kako riješiti bračne probleme i pritom se odlično zabaviti, vidjet ćete u 70 min komedije „metODA ZA BRAK„ u kojoj nas gospodin i gospođa Mikić uz pomoć bračne savjetnice na duhovit i originalan način vode kroz sve korake poznate metode za brak, otkrivajući pritom stvari koje nisu željeli otkriti. Ova lucidna i inteligentna komedija, odlično će vas zabaviti.

 

KONCERT

nedjelja, 17. studeni 2019.

SKUD Ivan Goran Kovačić, Folklorni ansambl, Zagreb

U Velikoj dvorani POU Ivanić-Grad, održat će se cjelovečernji koncert Studentskog kulturno umjetničkog društva folklornog ansambla “Ivan Goran Kovačić”. Folklorni ansambl ”Ivan Goran Kovačić” osnovan je 1948. godine kao jedna od prvih sekcija istoimenog Studentskog kulturno umjetničkog društva, a pod okriljem Sveučilišta u Zagrebu. Ansambl u okviru Društva djeluje s ciljem očuvanja bogatstva kulturne raznolikosti hrvatske pučke i gradske tradicije. Generacije ”Goranovaca” su postepeno afirmirale vlastiti identitet u širokom polju hrvatske kulture, paralelno održavajući ljubav prema tamburaškoj svirci, plesu i pjesmi kao i nošnjama naših starih.

Vjeran poštovanju narodne svirke, pjesme i plesa, već od prvih dana postojanja, Ansambl je polako stvarao cjelovit opus koreografiranih hrvatskih plesova koji je plod rada naših istraživača folklorne tradicije diljem Hrvatske. Tako danas Goranovci izvode folklorne plesove i pjesme: Zagorja, Prigorja, Posavine, Moslavine, Međimurja, Podravine, Turopolja, Slavonije, Baranje, Istre, Like, Dalmacije (splitski plesovi, korčulanski plesovi, dubrovački plesovi), Dalmatinske Zagore, bačkih Hrvata – Bunjevaca, mađarskih Hrvata, gradišćanskih Hrvata.

Ansambl je sa svojim repertoarom sudjelovao na brojnim smotrama folklora u Hrvatskoj, a predstavio se Hrvatima i strancima u većini zemalja Europe, zatim u SAD-u, Kini, Kanadi, Brazilu, Venezueli, Peruu, Novom Zelandu, Australiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Izraelu.

Veliko bogatstvo ansambla, kojim se naročito ponose, predstavlja i 650 kompleta narodnih nošnji iz cijele Hrvatske, dijelom originalnih, a dijelom rekonstruiranih, od kojih se neke procjenjuju kao muzejska vrijednost.

 

PROSINAC

„Đurologija“ – BRANKO ĐURIĆ ĐURO

najgledanija predstava u regiji (16+)

Branko Đurić Đuro sa svojom je autorskom predstavom „Đurologija“ oborio sve rekorde gledanosti u svijetu teatra i stand-up-a! „Đurologija“ je, naime, u dosadašnje 4 godine postojanja, igrana više od 350 puta i vidjelo ju je preko 250.000 posjetitelja, a  još uvijek ne prestaje oduševljavati publiku.

Sa svojim prepoznatljivim bosanskim šarmom i dugogodišnjim glumačkim iskustvom koje se posebno ogleda u njegovim kultnim projektima „Top lista nadrealista” i „Audicija”, Branko Đurić Đuro kroz „Đurologiju“ doista pruža ono najbolje od sebe. Svojevrsni (anti)stand up show „Đurologija“, kako ga i sam Đuro voli nazivati, ustvari je zbirka njegovih intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebesan način, držeći publiku u oduševljenju i gotovo neprekidnom smijehu. Karizmatični Sarajlija s hollywoodskom i svjetskom karijerom, glumac, redatelj, kantautor i rock glazbenik, Branko Đurić Đuro u „Đurologiji“ zaista objedinjuje sve svoje umjetničke uloge i pruža publici 90-minutni show bez premca!

 

 

povezane objave

Odgovori

« »