OLYMPUS DIGITAL CAMERA

XI. Grafička radionica i otvorenje izložbe radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Zagreb u POU Ivanić-Grad

- Svibanj 9 | - izložbe, Najave | objavio | sa No Comments

U povodu XI. Grafičke radionice i otvorenja izložbe radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Zagreb 13. svibnja 2016. u 17 sati u Pučkom otvorenom učilištu Ivanić-Grad.

Svi ste dobrodošli!

 

Radoznala i razigrana duša dobronamjernika u šetnji našim gradićem ne može promašiti par detalja koje su nam darovale vješte ruke/misli/realizacije studenata i diplomanata Akademije likovnih umjetnosti – odjel grafike iz Zagreba.

Kako osuvremeniti i oživjeti/udahnuti novi, prepoznatljivi tračak/zračak kreativnosti u našu sredinu tih mladih maštovitih ljudi vođenih vještim poticajima njihovih mentora s Akademije: voditeljice Nevenke Arbanas, Igora Konjušaka, Doroteje Kovačević, Mije Vučić, Daniele Cikatić – Javorčić, Sandre Mihaljević, gosta iz Slovenije Janka Orača…

Mnogi će se studenti i budući diplomanti proslaviti u svijetu umjetnosti kada pristigne i taj trenutak u njihovim životima; njihovi rani radovi ostavit će sjećanja na doba učenja, terensku nastavu u Ivanić-Gradu, proučavanja/podučavanja, otkvačenost kakvu priželjkuje svaki kreativac, slobodoumni umjetnik u kontekstu svih mogućih tokova umjetnosti.

I tu im se dogodio Ivanić-Grad gdje su mladi, poletni/potentni studenti/mladci  razvijali svoje likovne izraze od intervencija u prostoru, tiskanja art-knjiga, drvoreza, mozaika unutar izložbenog prostora baš kao i ispred Pučkog otvorenog učilišta za namjenu nekog budućeg Art-Caffea, mozaika ispred specijalne bolnice Naftalan, klupe pored Lonje gdje neizbrisivo piše LONJA TEČE, sve do atraktivnih opažaja i fotografsko-slikovnih panoa u povodu, sada već slavne, Bučijade, gotovo zaštitnog znaka Ivanić—Grada.

A da se ne spominje stotinjak osnovnoškolaca koji su redovito pratili/učili kako to rade majstori u nastajanju. I neka samo u nekome od njih zatitra ta iskra vrckavosti, igranja, slobode u potezima, eto nam te nevidljive dobiti nakon X. Grafičke radionice čiju su vrijednost prepoznali i grad Ivanić-Grad, i Zagrebačka županija, baš kao i inicijator cijele ove uspješne priče Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad kao prostor nadahnuća u novoj gradskoj prepoznatljivosti.

 

Jadranko Bitenc, voditelj Centra za kulturu i obrazovanje POU Ivanić-Grad

povezane objave

Odgovori

« »