Gradska knjižnica Ivanić-Grad i Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad predstavljaju vam Izložbu ilustracija Jelene Brezovec “Deset” povodom njenih 10 godina rada.

Simboličnog naziva „DESET“ ovu izložbu čini dio ilustracija iz slikovnica o medvjediću Hrkalu, serije slikovnica o emocijama, likovi Mrljeka i Prljeka u seriji slikovnica o higijeni, slikovnice o socioemocionalnim kompetencijama, slikovnice o djeci s teškoćama i svakako slikovnica „Oblak u žutom kaputu“ za koju je dobila (zajedno s autoricom teksta Nikolinom Manojlović Vračar) Nagradu “Ptičica” Dječjeg žirija Nagrade “Grigor Vitez” za 2019. godinu. Slikovnice su rado čitane i posuđivane u našoj knjižnici te ih rado preporučujemo za čitanje.
Jelena Brezovec rođena je 1980. godine. Živi i radi u Varaždinu. Suvlasnica je izdavačke kuće „Evenio“ specijalizirane za tiskane i digitalne proizvode za djecu.
Osim za potrebe vlastite tvrtke, radi kao ilustratorica za druge domaće i strane klijente.

Ilustracije izlaže na nekoliko grupnih izložbi, među kojima su 200 godina priča braće Grimm u Zagrebu i Šibeniku (2012.), We are the future, Mantoua, Italija (2012./2013.), a 2014. sudjeluje na 5. hrvatskom biennalu ilustracije u Klovićevim dvorima u Zagrebu.
Dosada je ilustrirala više od 40 slikovnica za djecu.

Jelena Brezovec gleda na priče i ilustracije uz priče kao na komunikaciju i edukaciju ne samo prema djeci nego i prema roditeljima s kojima će priče čitati.
Izložba je otvorena do 17.1.2022.