O nama

Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad  središnja je kulturna ustanova Grada koja redovitim organiziranjem kulturnih manifestacija, kino projekcija, kazališnih predstava, likovnih izložbi, koncerata, predavanja te raznih drugih kulturnih događanja nastoji poticati interes građana za kulturna događanja i privući publiku u pojedine programe. Nastoji educirati i provoditi aktivnosti u kreativnom, poticajnom i sigurnom okruženju, a koje će dovesti do poboljšanja kvalitete života svakog polaznika te unapređenja zajednice u kojoj djeluje.

Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad važna je obrazovna ustanova koja provodi razne tečajeve i radionice za sve dobne skupine uz neprestano unapređenje postojećih i uvođenje novih aktualnih obrazovnih programa prateći tehnološka kretanja, društvene promjene i potrebe stanovništva od najmlađih do najstarijih.

POU kroz povijest

Pučko otvoreno učilište nastalo je kao Narodno sveučilište iz prosvjetne ustanove osnovane rješenjem Narodnog odbora općine Ivanić-Grad u lipnju 1959. godine.

Tijekom 1997. godine. Narodno sveučilište, odnosno Gradsko vijeće uskladilo je akte sa Zakonom o pučkim otvorenim učilištima (NN, br. 54/97) te je ustanova preimenovana u Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad. U sastavu POU do 2014. godine bila je i Osnovna glazbena škola, a do 2017. godine i Knjižnica koje danas djeluju zasebno.

PROGRAMI

Programi Pučkog otvorenog učilišta ostvaruju se tijekom cijele godine u djelatnostima kulture kroz koncertno-scensku djelatnost, likovnu scenu, kreativne radionice, javne tribine i promocije knjiga, obilježavanje znamenitih obljetnica, suradnju s kulturnim udrugama u raznim kulturnim programima, sudjelovanjem u značajnim kulturnim manifestacijama grada.

POU Ivanić-Grad kao obrazovna institucija u procesu cjeloživotnog obrazovanja svoje programe unapređenja kvalitete života nastoji usmjeriti na sve dobne skupine (djecu, mlade, studente, poduzetnike, umirovljenike, zaposlene, nezaposlene).

Programi su koncipirani kao tečajevi, radionice, grupe i predavanja.

Obrazovni programi odvijaju se u prostorima POU Ivanić-Grad, Moslavačka ulica 11.

U Pučkom otvorenim učilištu zaposleno je 8 radnika, a u okviru redovnih djelatnosti i projekata uključeno je 30-ak vanjskih suradnika.

2019. godine POU Ivanić-Grad obilježava svoju 60-tu godišnjicu.

CILJEVI

  • ​podizanje opće svijesti građana o važnosti cjeloživotnog obrazovanja, a samim time i smanjenje nezaposlenosti
  • utjecaj na trendove zapošljavanja i tržišta rada
  • povećanje kvalitete života kroz obogaćivanje obrazovno-kulturne ponude
  • povećanje stupnja društvene uključenosti
  • posredni utjecaj na gospodarstvo i turizam

USTROJSTVO

Obavljanje djelatnosti osigurava se unutarnjim ustrojstvom kroz sljedeće organizacijske jedinice.

  • Centar za kulturu i obrazovanje- koncerti, kazalište, izložbe, radionice, programi osposobljavanja za zanimanja, tečajevi
  • Odjel općih poslova

Prijavite se na naš newsletter i saznajte sve o novim člancima i informacijama

na stranici POU Ivanić-Grad