O nama

- Ožujak 20 objavio

pou6
Pučko otvoreno učilište nastalo je kao Narodno sveučilište iz prosvjetne ustanove osnovane rješenjem Narodnog odbora općine Ivanić-Grad u lipnju 1959.g. Tijekom 1997.g. Narodno sveučilište odnosno Gradsko vijeće uskladilo je akte sa zakonom o pučkim otvorenim učilištima (NN, br. 54/97) te je ustanova preimenovana u Pučko otvoreno učilište Ivanić-Grad.

Osnovna zadaća ove ustanove je otvaranje mogućnosti promjenama za izgradnju suvremene ustanove za učenje i obrazovanje, kreativni rad i sudjelovanje u kulturnoj i umjetničkoj praksi građana te mogućnosti da se na iskustvima u Hrvatskoj i Europi, a u skladu sa zakonima o Pučkim otvorenim učilištima, stvore pretpostavke za razvitak ustanove koja bi bila kompatibilna sa sličnima u Europi. Prije svega naglasak u razvoju kulture je na odnosu opće-globalne kulture s jedne strane te očuvanje kulturnog identiteta zavičaja s druge.

Obavljanje djelatnosti osigurava se unutarnjim ustrojstvom kroz sljedeće organizacijske jedinice.

-Centar za obrazovanje i kulturu- koncerti, kazalište, izložbe, radionice, programi osposobljavanja za zanimanja, tečajevi (informatike, stranih jezika)
-Knjižnicu i čitaonicu
-Odjel općih poslova

Pučko otvoreno učilište je kroz svoje organizacijske jedinice, a u okviru svojih programskih djelatnosti u 2014. godini ostvarilo 100-tinjak raznih programa, a ukupan broj posjeta gledatelja, posjetitelja, čitatelja, polaznika i gostiju je preko 40.000.

Programi Pučkog otvorenog učilišta ostvaruju se tokom cijele godine kroz bibliotečno-čitaoničku djelatnost, osnovno glazbeno obrazovanje, u djelatnostima kulture kroz koncertno-scensku djelatnost, likovnu scenu, kreativne radionice, javne tribine i promocije knjiga, obilježavanje znamenitih obljetnica, suradnju s kulturnim udrugama u raznim kulturnim programima, sudjelovanjem u značajnim kulturnim manifestacijama grada…

U Pučkom otvorenim učilištu zaposlen je 21 radnik, a u okviru redovnih djelatnosti i projekata uključeno je 30-ak vanjskih suradnika.

Odgovori