“KAD SVIJEĆE DOGORE”, predstava po romanu mađarskog pisaca Sándora Máraija u ostvarenju zagrebačkog HNK i Teatra Erato.
U goste nam dolazi ZRINKA CVITEŠIĆ, prvakinja Drame HNK Zagreb te dobitnica niza nagrada i priznanja, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Uz nju, predstavu nose i bardovi hrvatskog glumišta, dugogodišnji prvaci Drame HNK Zagreb GORAN GRGIĆ i SINIŠA POPOVIĆ.
Redatelj predstave je Branko Ivanda, koji ima veliko značenje za karijeru slavne glumice jer je upravo u njegovu filmu “Konjanik”, Zrinka Cvitešić debitirala 2003. godine.

Predstava je na dodjeli Nagrade hrvatskog glumišta osvojila čak dvije nagrade, Siniša Popović kao najbolji glumac za ulogu Henrika i Zrinka Cvitešić za najbolju sporednu žensku ulogu.

Predstava govori o susretu dvojice prijatelja nakon punih 30 godina. Nekad najbolji prijatelji verbalnim dvobojem suočavaju se s dugo prešućivanom tajnom njihova odnosa. Što ih je razdvojilo i što ih je ponovno spojilo u jednoj burnoj noći, da bi se ponovno rastali, ali ovaj put zauvijek? Je li to duh mrtve žene koja se pojavljuje prelazeći u njihovu osobnu realnost? Koja je uloga glazbe u njihovim životima, poglavito Chopina?

Dvojica ostarjelih muškaraca i tri žene isprepleću svoje živote, miješaju prošlost sa sadašnjošću dajući priči okvir napetog suspensa.

Evocirajući prošlost, skidajući veo po veo s tajanstvenog događaja, koji je turbulentno promijenio njihove živote, prenose dramski sukob u sadašnjost i, tražeći razrješenje, plešu između osvete i pomirbe.

Ulaznice u prodaji već od 40kn (50,60kn) u POU IVG.
Popust za umirovljenike, studente, učenike i grupe veće od 10.
Informacije, rezerevacije i prodaja ulaznica:
POU Ivanić-Grad,
Moslavačka 11
01/2881-689; 099/224-2703