U Galerijskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad, a u suradnji s Gradskom knjižnicom Ivanić-Grad, otvorena je izložba izabranih ilustracija dječjih knjiga i slikovnica ilustratorice Marsele Hajdinjak. Izložbu čini izbor ilustracija iz knjiga i slikovnica „Bajke za Zoe“, „Palčica“, „Nuru N’ Zuri“, „Ivica Budalica“, „Lijepa naša domovino“, „Nezadovoljna bubamara“, „Maca papučarica“, „Vodenjak i stara kruška“ i „Hoki“.

Marsela Hajdinjak rođena je u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer dizajna tekstila i odjeće. Profesionalno se bavi ilustracijom od 1996. godine.
Objavljuje svoje radove u dječjim časopisima, ilustrira udžbenike, knjige i slikovnice. Dobitnica je više priznanja na području ilustracije, te četiri nagrade Grigor Vitez: 2006. g. za slikovnicu “Vodenjak i stara kruška”, Želimira Hercigonje; 2015. g. za slikovnice “Djevojčica sa šibicama”, H. C. Andersena te “Maca papučarica”, Ele Peroci; 2017. g. za “Slavuj”, H. C. Andersena. Nagradom dječjeg žirija za najbolju slikovnicu ovjenčana je 2018. g. “Nuru N’Zuri”(Povratak lava), Ludwiga Bauera.
Sa slikovnicom “Nezadovoljna bubamara” 2014. godine ušla je na Časnu listu IBBY-a (The International Board on Books for Young People), a iste godine primila je i Priznanje za ilustracije u slikovnici “Djevojčica sa šibicama”, H. C. Andersena na Bienallu hrvatske ilustracije u Klovićevim dvorima. Članica je ULUPUH-a i HZSU-a.
Živi i radi u Zagrebu. Marseline ilustracije su bajkovite, bogate, pune detalja i boja. Često odlazi u prirodu koja joj je najveći izvor inspiracije.
Izložba će biti otvorena do 12.4. 2022. godine.