Sinoć nam se izložbom “Riječ” predstavila autorica Margareta Peršić, svestrana umjetnica, ilustratorica, lutkarica, pripovjedačica, voditeljica brojnih lutkarskih, dramskih i likovnih radionica.

U galerijskom prostoru POU izložila je dvadeset i osam slika koje zajedno čine Tihu knjigu, odnosno slikovnicu za odrasle. Premda su slike okupljene pod nazivom “Riječ”, u samoj slikovnici nema ni jedne napisane riječi, a autorica se fokusira na fenomen doživljaja riječi kroz slike i glazbu…

Margareta Peršić rođena je u Zagrebu 1976. gdje je 2000. godine završila Pedagošku akademiju na temu Priča, slika, slikovnica. Proteklih dvadeset i pet godina aktivno živi pronalazeći veliko veselje u umjetničkom izražavanju bojama, izradi igračaka i lutaka, žongliranju, pripovijedanju priča te uređenju prostora. Sudjelovala je na mnogim pedagoškim projektima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu te vodila brojne lutkarske, dramske i likovne radionice. Pripovijeda bajke i priče diljem Lijepe naše posljednjih petnaest godina. Aktivna je članica ULUPUH-a u sekciji za izradu igračaka i lutaka te sekciji za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo. Članica je HDLU-a , Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU) od 2010. godine te Hrvatskog centra za dramski odgoj (HCDO). Imala je trideset i pet samostalnih te sudjelovala na osamdesetak grupnih izložbi. Ilustrirala je petnaestak slikovnica i dobitnica je nekoliko nagrada za svoj rad. 2017. godine diplomirala je na Institutu za waldorfsku pedagogiju u Zagrebu (IWP).

Autorica se izražava na zabavan i neobičan način pa je stoga i ova izložba vrlo neobična i posebna. Navratite, zaplovite u Margaretin bogat i maštovit svijet!Izložba će biti otvorena do 30. ožujka.