Povodom svjetskog Dana zaštite okoliša, srdačno vas pozivamo na predavanje izv. prof.dr.sc. Ivane Herceg Bulić, voditeljice Centra za klimatološka istraživanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu te voditeljice projekta “CroClimGoGreen” pod nazivom “Utjecaj globalnog zatopljenja i urbanizacije na klimatske uvjete u gradovima”
 “Djeci i unucima ostavit ćemo klimatski poremećenu Zemlju. Ali ne možemo se prepustili očaju i prestati se truditi jer nam se čini da smo otišli predaleko. Naravno da postoje načini, i znanstvenici rade na tome da se klimatske promjene shvate, da se pronađu načini kako promjene ublažiti i kako predvidjeti budućnost te se prilagoditi novim klimatskim uvjetima.
Klimatske promjene ne možemo zaustaviti preko noći, ali moramo početi odmah, vođeni znanstvenim istraživanjima i uz političku volju vladajućih struktura, da bismo svojoj djeci ostavili što zdraviji planet.” Poruka je to prof. Ivane Herceg-Bulić, voditeljice prvoga hrvatskoga Centra za klimatološka istraživanja pri Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Svi ste pozvani, ulaz je slobodan!