“Čarobnjakov učenik“ narodna je bajka koja na duhovit način govori o važnosti učenja, o marljivosti, ali i o posljedicama neznanja i lijenosti. Redateljica Ivana Peroš je ovu pomalo arhaičnu bajku mudro osuvremenila, tako da bude zanimljiva našim najmlađim gledateljima. Bajka govori o čarobnjaku Vilibaldu kod kojeg zanat uči nespretni i pomalo lijeni šegrt, dječak Fricl. Kako čarobnjak uživa da ga se dvori, često zapovijeda komadima pokućstva, posuđu i predmetima da rade po kući, a Fricl, kako ne bi morao obavljati nikakve teške poslove, nastoji se domoći čarobne formule ne bi li i on mogao naređivati. Sve krene po zlu kad čarobnjak otputuje, a stvari potpuno izmaknu kontroli jer Fricl počne čarobirati sam te se nađe u mnogim smiješnim i kaotičnim situacijama.

Predstava „Čarobnjakov učenik“ Scene Gorica namijenjena je djeci vrtićke i mlađe školske dobi. Prema istome tekstu Disney studio je svojevremeno snimio i animirani film.

Dramaturginja: Dora Delbianco
Redateljica: Ivana Peroš
Glume: Čarobnjak Vilibald – Vedran Komerički, Šegrt Fricl – Danijel Radečić

  • subota, 5.6. 2021. u 16 i 18 sati u Velikoj dvorani POU
  • Ulaznice po cijeni od 25 kn možete kupiti svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 u POU Ivanić-Grad, Moslavačka 11, Ivanić-Grad ili na dan predstave, sat vremena prije početka predstave na blagajni kina
  • Broj mjesta je ograničen!