Sinoć je u Galerijskom prostoru POU otvorena izložba Mije Vučić pod nazivom “Referentne točke”. Posebno nam je drago što smo povodom Dana Grada otvorili upravo izložbu umjetnice
Mije Vučić jer Ivanić i autoricu veže nekoliko zajedničkih umjetničkih projekata.

Godine 2009. godine kao poslijediplomantica grafike, u funkciji asistentice na ALU u Zagrebu te kao studentica klase prof. Nevenke Arbanas sudjelovala je na radionici i skupnoj izložbi drvoreza; 2010. godine sudjelovala u realizaciji i osmišljavanju skupnog mozaika u eksterijeru na platou ispred POU prema nacrtu arhitektice Jagode Lenard.
Za navedene prigode umjetnica Mia Vučić dizajnirala je i popratni promocijski materijal, a sve u okviru tradicionalnih grafičkih radionica koje se, u suradnji s Grafičkim odsjekom ALU već dugi niz godina održavaju u POU.

Mia Vučić, univerzitetski specijalist grafike i magistar dizajna iza sebe ima zavidnu umjetničku karijeru, izlagala je na mnogim izložbama u Hrvatskoj i u svijetu te je dobitnica nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada.

Predgovor je napisala i rad umjetnice predstavila povjesničarka umjetnosti Marijana Paula Ferenčić, kustosica Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba.

Izložba se može pogledati sve do 15. srpnja.
Foto: Željka Bitenc