U POU Ivanić-Grad,  započeo je verificirani Program osposobljavanja za poslove njegovatelja starijih i nemoćnih osoba za zaposlenice projekta “Zaželi, radi, pomaži!”, projektnoj aktivnosti kojom se želi omogućiti lakše zapošljavanje nakon završetka Projekta. Projekt je financiran u 100% iznosu (3.110.593,20kn) iz Europskog socijalnog fonda, u kojem je Grad Ivanić-Grad nositelj Projekta, a općine Križ i Kloštar Ivanić partneri u Projektu. Polaznicama Programa predstoji intenzivno razdoblje rada i učenja, a mi im želimo puno snage i uspjeha u učenju i pohađanju Programa!

S porastom nezaposlenosti, povećava se interes za ovim humanim zanimanjem. Broj starijeg stanovništva konstantno raste pa su njegovatelji postale nužne osobe u pružanju pomoći starijim i nemoćnim osobama.

Program osposobljavanja za poslove njegovatelja starijih i nemoćnih osoba odobren je od Ministarstva znanosti i obrazovanja RH te se po završetku Programa polazniku izdaje Uvjerenje o osposobljavanju, javni dokument propisan zakonom RH, s upisom u e-radnu knjižicu.